Çocuklarını göremeyen babalardan anlamlı etkinlik

İZMİR’in Konak İlçesi’nde bir araya gelen, Babasız Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği üyesi bir grup, eski eşlerinin çocuklarını kendilerinden sakladığını öne sürerek, Babalar Günü’nde yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi. Dernek üyeleri, yanlarında getirdikleri bazı hediyeleri çocuklara verdi. Dernek Başkanı İbrahim Aksoy, çocuklarını görebilmeleri için yasaların iyileştirilmesini istedi.
İzmir Valiliği yakınında toplanan Babasız Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği üyesi 10 kişi, eski eşlerinin çocuklarını çeşitli bahanelerle kendilerine göstermediğini öne sürdü. Hukuki olarak çocuklarını ayda 2 kez görmeleri gerektiği ancak eski eşlerinin bunu engellemek için ellerinden geldiğini yaptığını savunan dernek üyeleri, bu nedenle de büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Grup adına basın açıklaması yapan Dernek Başkanı İbrahim Aksoy, yasaların düzenlenmesini istedi. Aksoy, şöyle dedi:
“Başımızdan geçen boşanma sonrası çocuklarımızdan kopartıldık. Neredeyse çocuklarımızla bir araya gelmemiz imkansız hale geldi. Ayda 2 kez çocukla görüş tesis eden Türk hukuku, bunun önündeki birçok engeli kaldırmaktan uzak noktada. Bu hafta sonunu çocuklarımı Babalar Günü’nde bir arada geçirmek varken, maalesef eski eşim buna engel oldu. Mahkeme kararı da aldıktan sonra çocuklarımı görebilmek için eski eşimin yaşadığı eve gittim. Ancak öğrendiğim kadarıyla eski eşim bu adresi de değiştirmiş yine çocuklarımdan mahrum bırakılarak. Çocuklarım olmadan Babalar Günü geçirmek zorunda bırakıldım. Babalar Günü hediyem, eski eşim sayesinde bugünü çocuklarım olmadan geçirmek oldu. Bu şekilde davranan annelere seslenmek istiyorum. O çocuklar yalnızca size ait değil, onların anneleri gibi babalarının da olduğunu lütfen hatırlayın. Çocuklarınızın geleceği için ahlaklı, insani, kendine güvenen bireyler olarak yetişmeleri için her iki ebeveyne de ihtiyaçları var. Hiçbir şey yapamıyorsanız bir psikiyatriste gidip destek alın. Bizim gibi binlerce baba bulunuyor. Bugün, çocuklarının yanlarında olmayan babalar için acı bir gün. Bugün kendi çocuklarımıza veremediğimiz hediyeleri, buradaki çocuklara vererek onların yüzlerinde gördüğümüz gülümsemeyle çocuklarımızı hatırlamak istiyoruz. Türk hukuk sisteminde müracaat etmediğimiz kurum ve kuruluş kalmadı. Sorunlarımız biliniyor ancak çözüm getirilemiyor. İyi bir toplum yetiştirilmek isteniyorsa, çocukları babalarından ya da annelerinden ayrı bırakanların cezalandırılması gerekiyor. Eski eşim çocuğumu görmemi engelliğinde, hukuki bir yaptırım var gibi görülüyor ama aslında yok. Çocuğunuzu göremediğinizde hukuksal yollara başvurduğunuzda yargılama sonunda hapis cezası verilebiliyor ancak o kişi çocuğu getirdiğinde bu yaptırım ortadan kalkıyor.”
Açıklama ardından etkinliğe katılanlar, yanlarında getirdikleri hediyeleri çocuklara dağıttı.

DHA

kaynak : http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/cocuklarini-goremeyen-babalardan-anlamli-etkinlik-1281960/