İzmir’de, çocuklarını ancak icra ile haczederek görebilen babalar, tek başına geçirdikleri Babalar Günü’nde başka çocuklara hediye dağıttı.
Eşlerinden boşanmalarının ardından mahkeme kararıyla çocuklarını ayda iki kez görme izni verilen pek çok baba, mahkeme kararını uygulayamıyor. Eski eşlerinin çocuklarını göstermemesi üzerine icra memuruyla gidip çocuklarını haczederek gören babalar, bazen icra yoluyla bile çocuklarını göremeden dönüyor. Bu soruna dikkat çekmek için Babasız Bırakılan Çocuklar, Çocuksuz Babalar Derneği’ni kuran İzmirli ’Çocuksuz Babalar’, Babalar Günü’nde ilginç bir etkinliğe imza attı. Mahkeme kararıyla çocuklarını göremeyen, icra yoluna gittiklerinde de sorunlarla karşılaşan babalar, Konak Meydanı’nda başka çocuklara hediyeler dağıttı.
“ÇOCUKLARIMIZDAN TAMAMEN KOPARILDIK”
Beraberindeki 10 ’çocuksuz baba’ ile çocuklara balon ve oyuncak hediye eden dernek yönetiminden İbrahim Aksoy, “Başımızdan geçen boşanma neticesinde çocuklarımızdan tamamen koparıldık. Çocuklarımızla bir araya gelmemiz neredeyse imkansız hale geldi. Ayda iki defa çocuk ile görüş hakkı veren Türk hukuku bunun önündeki birçok engeli kaldırmaktan uzak noktada. Yıllardır çocuğumu haczederek görüyorum. Bu hafta sonu çocuklarımla ilk defa Babalar Günü’nü birlikte geçirme imkanım varken maalesef eski karım buna da engel olmuştur” dedi.
“HEDİYEM ÇOCUKSUZ BİR BABALAR GÜNÜ GEÇİRMEK OLDU”
Dün sabah çocuklarını görebilmek için eski eşinin evine gittiğini ancak o evden taşındıklarını öğrendiğini kaydeden Aksoy, “Dün sabah eski eşimin yaşadığı adrese gittim ancak son dakika bilgisiyle eski eşimin adresini değiştirdiğini öğrendim. Yine çocuksuz bir Babalar Günü geçirmek zorunda bırakıldım. Babalar Günü hediyem çocuksuz bir Babalar Günü geçirmek oldu. O çocuklar tek başınıza size ait değil. O çocukların bir annesi olduğu gibi bir babası olduğunu da lütfen hatırlayın. Çocuklarınızın menfaati ve geleceği için anneye ve babaya ihtiyaç var. Lütfen egolarınızdan uzaklaşmayı kendinize bir görev edinin. Hiçbir şey yapamıyorsanız ne olur bir psikiyatriste gidip destek alın. Bugün benim gibi on binlerce baba, çocuksuz bir şekilde Babalar Günü’nü kutluyor. Biz bugün kendi çocuklarımızın yanında olamadık. Başka çocuklara hediye dağıtarak onları mutlu etmek istedik” diye konuştu.

kaynak : http://www.iha.com.tr/izmir-haberleri/cocuksuz-babalar-baska-cocuklara-hediye-dagitti-izmir-1426143/