KIRMAYIN BABALARI

Çocuklarını sadece icra yoluyla görebilen boşanmış babalar, özel günlerde evlatlarıyla bir araya gelememekten yakınarak,

“Çocuklarımızla birlikte artık bir bayram namazına gitmek istiyoruz. Onlardan ayrı bayram bize zehir oluyor” dedi.

Eşlerinden boşandıktan sonra mahkeme kararına rağmen çocuklarını göremeyen çok sayıda anne ve baba bulunuyor. Bu kişilerin evlatlarını icra yoluyla haczederek görebilme hakkı olsa da velayeti üstünde olan anne ya da baba, çocuğunu eski eşine çeşitli bahanelerle göstermeyebiliyor. Çocuklarını yıllardır görememenin üzüntüsünü yaşayan dağılmış ailelerin ayrı ebeveynleri, en azından özel günlerde evlatlarıyla buluşarak hasret gidermek istiyor. Gazetemize konuşan çocuklarından ayrı kalan babalar, bu Kurban Bayramında çifte mutluluk yaşamak istiyor.

 

8 YIL OLDU BAYRAMLAŞMAYALI
Babasız Bırakılan Çocuklar Çocuksuz Babalar Derneği (BABAÇ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aksoy, velayetleri annesinde olan iki oğlunun olduğunu söyleyerek, “Çocuklarımı özel günlerde göremiyorum. 8 yıl oldu hiçbir Kurban Bayramını çocuklarımla geçiremedim. Onlarla bir kez olsun bayram namazına gidemedim. İcra yoluyla ayda iki defa görebiliyorum. Biz babasız bırakılan çocuklar, çocuksuz bırakılan babalar olarak bu duruma çok üzülüyoruz. Bu bayramı da hüzünlü geçirmek istemiyoruz” dedi.

ÇOCUKLAR CEZALANDIRILIYOR

Kurban Bayramında da üzücü manzaraların yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulunan Aksoy, boşanmış anne ve babalara yönelik uzaklaştırma kararlarıyla asıl çocukların cezalandırıldığını aktardı. Mübarek Kurban Bayramında her babanın ya da annenin, çocuğunu koşulsuz ve şartsız bir şekilde görmesi gerektiğini aktaran Aksoy, “Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm bakanlıklar, kurum ve kuruluşların bizlerin ve çocuklarımızın sesini duymasını bekliyoruz. Babalarımız bayramda çocuklarıyla hasret gidermeli” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMDAN UZAKTA BAYRAM  ZEHİR OLUYOR

Çocuklarını yıllardır göremediğini söyleyen Sinan Kılıç adlı baba ise “Biri 8 biri 6 yaşında iki tane oğlum var. Eski eşimden 4 buçuk yıl önce ayrıldım. Çocuklarımı bir daha göremedim, daha doğrusu göstermiyorlar. İcra yoluyla görmek istesem bile karşı taraf çeşitli bahaneler ile çocuklarımı benden uzaklaştırıyor. Uzun uğraşlar sonucu geçtiğimiz mart ayında çocuklarımı sadece iki saat görebildim. Eski eşimden ayrılalı çocuklarımla birlikte tek bir bayram geçiremedim. Çocuklarımdan ayrı kaldığım için bana her bayram zehir oluyor” şeklinde konuştu.

YAŞAYAN ÖLÜ GİBİYİM

Hüsnü Kutluay ise “9 yaşında bir oğlum var. Çocuğumu ayda iki defa icra yoluyla görebiliyorum. Bazı zamanlarda oturduğu adreste bulunamadığı zaman göremiyorum. Özel günlerde hiç göremiyorum hatta telefonla bile konuşamıyorum. Beraber hiç bayram namazına gidemedik. Bayramlar bana zehir gibi geçiyor. Anlayacağınız 5 yıldır yaşayan ölü gibiyim” dedi.

ÇOCUĞUNU GÖREMEYEN ANNELER DE VAR

Çocuğunu göremeyen ya da gösterilmeyen annelerin de olduğunu hatırlatan Kutluay, bu konuda yetkililere çağrıda bulunarak, böyle özel günlerde çocukların ayrı olan anne ve babasını yasal yollarla görebilmesinin sağlanmasını istedi.

Kaynak: http://www.gazetehabervaktim.com/kirmayin-babalari-21661h.htm