20 Kasım 2016 Pazar 12:27

EMİNE YALÇIN

Türkiye’nin Çocuk Hakları ve İnsan Hakları Evrensel Sözleşmelerini yıllar önce imzaladığını hatırlatan Babasız Bırakılan Çocuklar Çocuksuz Babalar Derneği, konu hakkında farkındalık yaratmak için Niğde ili ile eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasına Babasız Bırakılan Çocuklar Çocuksuz Babalar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katılırken basın açıklaması İzmirlilerden yoğun ilgi gördü. Basın açıklaması sonrası çocuklara balon dağıtılarak ebeveynlere ücretsiz olarak Dr. Erkut Erdoğan’ın ‘Ebeveyne Yabancılaşma Sendromu Örnek Raporlamaları’ ve Prof.Dr. Saffet Köse’nin ‘Genetiğiyle Oynanmış Kavramlar ve Aile Medeniyetinin Sonu’ kitapları hediye edildi.

ZİYARETÇİ KONUMUNDA OLMAKTAN KAHROLUYORUZ

Basın açıklamasını yapan Babasız Bırakılan Çocuklar Çocuksuz Babalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aksoy, babalar olarak çocukların sessiz çığlıklarını duyurmak için toplandıklarını belirterek, “Boşanma aşamasında ve sonrasında, özellikle anne ya da babasından uzaklaştırılan tek ebeveynle yaşamaya, yetişmeye mahkûm edilen çocuklarımızın bu mahkumiyetine isyan ediyoruz. Velayet sahibi anne veya babanın yanında bulunan çocuklarımıza karşı ayda iki kez ziyaretçi konumunda olmaktan dolayı kahroluyoruz. Bizlerden sınırlı ve kısıtlı süre içerisinde çocuklarımıza ebeveynlik yapmamız beklenmektedir, ayda iki kez görebildiğimiz evlatlarımıza karşı görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmenin mümkün olup olmadığını kamuoyu vicdanına sormak istiyoruz” dedi.

HER YIL YÜZDE 8 ARTIYOR

“Çocuklarımızın eğitimi, gelişimi ve sağlığıyla ilgilenmek bilgi almak istediğimizde Sağlık Bakanlığına ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ‘Siz velayet sahibi değilsiniz 3. şahıslara bilgi veremeyiz’ şeklinde yazılı ve sözlü cevap veriliyor” diyen Aksoy, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Velayeti elinde bulunan ebeveynlerce çocuklarımızın menfaat için bir silah gibi kullanılmasını da şiddetle kınıyoruz. Bu süreçte uzakta bulunan ebeveyne yabancılaştırılan çocuklar, tüm toplum için potansiyel tehlike haline gelmektedir. Suça karışan çocuklar her yıl yüzde 8 artarken bu çocukların çok büyük bir bölümünü, parçalanmış ailelerin çocukları oluşturuyor.”

ÇÖZÜM ÇOCUĞU ANNEYE YA DA BABAYA VERMEK DEĞİL

Aksoy, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin bu konuya hassasiyet göstermelerini, bir an önce çözümlemelerini bekliyoruz. Çözüm velayeti anne ya da babadan birine vermek değildir. Çözüm çocuğu, annesiz ya da babasız bırakmak değildir. Çözüm ortak velayetten geçiyor. Biz de aklın yolu birdir diyoruz ve ortak velayet istiyoruz.”

kaynak : http://www.ilksesgazetesi.com/mobil/haber.php?id=23072

 

Tags: