AK Parti tarafından Sivil Toplumu geliştirmek ve güçlendirmek amacıyla ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getirmeyi, gelişimi sürdürmeyi ve Yeni Türkiye’yi hep beraber inşa etmeyi amaçlamış. Bu amaçla 2016 yılında gerçekleştirilen projeler için bir yarışma düzenlenmiştir.

Yarışmaya katılacak Projeler için 13 Kategori belirlenmiş olup bunlar Yardımlaşma / İnsani Yardım, Sosyal Sorumluluk, Eğitim, Kadın, İnsan Hakları, Kültür ve Sanat, Hayvan Hakları, Çevre, Bilim ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, En Özgün Proje, En İyi Mikro Proje ve Recep Tayyip Erdoğan Özel Ödülü olarak belirlenmiştir.

Sivil toplum kuruluşlarının projelerini desteklemek ve ödüllendirmek düşüncesiyle hayata geçirilen organizasyonun jürisinde 9 isim yer aldı.

İş Kadını Leyla Alaton, Ressam Ahmet Güneştekin, Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan ve GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş jüride öne çıkan isimlerdi.

Jürinin siyasi ayağında ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Asuman Erdoğan, AK Parti Artvin Milletvekili ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı İsrafil Kışla, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Seda Gören Bölük ve AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Mustafa Özbey yer aldı.

Biz Dernek olarak İnsan Hakları alanında yarışmaya başvuru yaptık.

İlk defa gerçekleştirilen yarışmaya 2000 den fazla proje katıldı. 3 aşamalı gerçekleştirilen jüri değerlendirmesi sonucunda “Çocuk Hakları Farkındalık” Projemiz Finale kaldı. Başarı belgemiz Başbakanımız Sn. Binali YILDIRIM tarafından Dernek Başkanımız İbrahim AKSOY’a takdim edildi.

 

Tags: , ,